Connecting within

Hatha Yoga

Wil jij meer ruimte in je lichaam voelen? Eindelijk eens van je vage klachten af? Wat moeitelozer leven? Je fitter, energieker én rustiger voelen?

Dan is Hatha yoga iets voor jou!

Ingrid de Graaff - Yoga Inside

Wat is Hatha yoga?

Hatha yoga is een compleet systeem van houdingen, beweging, adem en aandacht. Samen verbeteren ze de harmonie tussen jouw lichaam en geest. Je werkt aan een zo moeitelos mogelijke yogabeoefening, binnen jouw eigen mogelijkheden. En geloof me, dat is anders dan de plaatjes die je bijvoorbeeld op Instagram ziet.

Wat overigens niet wil zeggen dat Hatha yoga niet uitdagend is. In mijn Hatha yogalessen nodig ik je uit om je grenzen te verkennen: ruimte te bieden aan diepere stretches, om krachtige houdingen aan te nemen en de flow in je beweging (terug) te brengen. Géén poweryoga, maar een fijne combinatie van kracht en ruimte.

Kom het zelf ervaren!

Bij Yoga Best

Op dinsdagavond verzorg ik twee groepslessen Hatha yoga bij Yoga Best. Meer informatie en tarieven vind je op de website van Yoga Best.

Yogalessen in Studio Yoga inside

Ik geef op woensdagavond een groepsles Hatha yoga & meditatie in mijn eigen studio. Na 75 minuten yogahoudingen en -bewegingen, ademoefeningen en een heerlijke eindontspanning neem ik je het laatste kwartier mee in een meditatie. De yogales heeft je daarop dan perfect voorbereid. Je kunt gemakkelijker zitten doordat je je lichaam hebt geopend en je geest is al meer verstild waardoor je gemakkelijker in meditatie kunt komen.

Ook privéles is mogelijk. Kijk hiervoor op deze pagina.

Voor de tarieven van de groepslessen in mijn eigen studio kijk je op deze pagina.

Buiten

In het seizoen (vanaf maart/april tot september/oktober) geef ik in het weekend bij geschikt weer yogales in het park. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk en meestal op zondagochtend om 10 uur. De locatie is dichtbij de kiosk van Mevrouw van Lennep.

Deelname is op basis van dana: de richtprijs is 10 – 12,50 euro, maar voel je vrij om bij te dragen op basis van jouw mogelijkheden. 

Aanmelden vooraf is fijn. Dan kan ik je ook informeren mocht het onverwacht niet doorgaan. Stuur daarom uiterlijk een dag van tevoren een berichtje naar mij via 06 48 96 96 13 (sms, WhatsApp, Telegram of Signal).

In het Facebook-event vind je een betaalverzoek om jouw bijdrage aan me over te maken en ik kan het je ook via een berichtje sturen.
Je vult daarbij het bedrag zelf in.

Ook online!

Wil je online met de parkyoga meedoen? Vanuit je eigen huis of je vakantieadres? Dat kan! Stuur me dan wel uiterlijk de dag van tevoren even een berichtje om je hiervoor aan te melden.

“De yogalessen van Ingrid zijn altijd fijn in evenwicht. Er is ruimte om te voelen en om contact te maken met je lichaam, evenals ruimte om je grenzen op een speelse manier te verleggen. Ingrid is een ervaren mens en docent en nodigt telkens uit om met respect voor je lichaam en voor jezelf te voelen wat jouw lichaam die les nodig heeft. Ingrid’s stijl is zowel warm, zachtaardig en intuïtief, als helder en dicht bij de realiteit zoals die is. Ze weet de werelden van hoofd, hart en lichaam ogenschijnlijk eenvoudig met elkaar te verbinden. Dat is een waardevolle kracht.”

Sophie (27)

“Ingrid is mijn docent geweest voor Gentle Yoga bij Yoga Kumar. En dat is mij goed bevallen. Zij begeleidde mij op een professionele en ontspannen wijze. Haar kennis en sensitiviteit hebben mij enorm geholpen.”

Marc

Ik startte met yoga om datgeen aan te gaan wat ik het meest moeilijk vond; stil zitten. Mijn eerste lessen volgde ik bij Ingrid. Haar rustige stemgebruik en keuze vrijheid die ze je geeft in de oefeningen zorgde er voor mij voor dat ik ‘op mijn eigen niveau’ mee kon doen en de sfeer als zeer prettig ervoer. De eerste lessen merkte ik bij mijzelf dat mijn hoofd maar moeite had om rust te vinden, maar door de positieve effecten die ik in mijn lichaam voelde (ontspanning, makkelijker slapen) en de fijne sfeer ben ik de lessen blijven volgen. Inmiddels is het voor mij een vast onderdeel van de week en geniet ik wekelijks van de afwisselende oefeningen die mij iedere keer weer nieuwe inzichten geven in mijzelf! De lessen van Ingrid dragen voor mij bij aan een leven in balans waarin ruimte is, rust en liefde voor jezelf en datgeen wat er op je pad komt.”

Károly (33)

“De beste leraar is in mijn beleving diegene die wat hij uitdraagt voorleeft. En daar vind ik Ingrid in uitblinken. Welke les ik ook bij haar volg, ze zijn allemaal even inspirerend. En dat komt door wie zij is. Ingrid ís yoga!”

Jolanda van den Berghe (55)

Locaties & tijden

Ik verzorg wekelijkse hatha yogalessen op de volgende locaties.

Yoga Best – Best

www.yogabest.nl

Ik geef hier les op dinsdag om 19.00 uur en 20.30 uur

Check de agenda voor de actuele data en meer info.

 

 

Philips van Lenneppark – Eindhoven

In het seizoen (ongeveer april-oktober) en bij geschikt weer op de meeste zondagen om 10.00 uur.

Check Facebook of de agenda voor actuele informatie

 

Studio Yoga inside – Eindhoven

Ik geef een groepsles hatha yoga & meditatie in mijn eigen studio op woensdag om 19.30 uur.

Vanwege de maatregelen is deze groepsles momenteel aangepast en vervangen door een yogatherapiesessie van maximaal 2 personen. Je kunt wel online bij deze sessie aansluiten.

Check de agenda voor de actuele data en meer info.  

Check de agenda voor een volledig overzicht: