Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Yoga inside

CONNECTING WITHIN

Over Yoga inside

Onder de naam Yoga inside werk ik, Ingrid de Graaff, als docent yoga, adem en meditatie.

Mijn verhaal

In 2009 kreeg ik de diagnose Non-Hodgkin Lymphoma. Ik voelde heel sterk dat dit me iets te vertellen had en dat mijn levensenergie niet goed stroomde. En ik voelde dat yoga me kon helpen hierin verbetering te brengen. Hier startte mijn yogareis, mijn reis verder naar binnen.

Al snel bracht de yoga mij inderdaad zowel fysiek als mentaal meer ruimte en vrijheid. Jaren later maakte ik kennis met een meer traditionele benadering van yoga. Dit maakte mij nieuwsgierig en ik reisde vanaf 2017 meerdere keren naar India en volgde daar twee yogadocentenopleidingen: bij het Kaivalyadhama Yoga Institute en bij Arhanta Yoga. Later volgden cursussen bij Isha Yoga (in India en Nederland) die mijn eigen yogabeoefening en spirituele ontwikkeling verder verdiepten. Ik werd steeds meer mezelf.

Nog elke dag helpt het beoefenen van yoga mij bij het versterken van de verbinding met wie ik werkelijk ben en het loslaten van wat ik niet ben. In mijn coaching en yogalessen inspireer ik ook jou graag om steeds meer jezelf te zijn.

In mijn werk combineer ik mijn kennis van en ervaring met traditioneel Indiase en Hatha yoga met die van de westerse geneeskunde en psychologie.

Sinds begin 2020 ben ik in opleiding voor Yogatherapeut. Nu ik deze kennis steeds meer inzet in mijn werk, zie en ervaar ik hoe gericht ingezette yoga mensen zo ontzettend goed kan helpen bij hun klachten, bij het meer ‘heel’ worden en bij het verbeteren van hun wel-Zijn. En dat geldt ook wie zichzelf geen ‘gewone yoga’ ziet doen. Want ingewikkelde krakelingen doen is leuk voor wie dat wil, maar voor een heilzaam effect helemaal niet nodig.

Wanneer steeds meer mensen stappen zetten op het pad naar echt zich Zelf zijn, maakt dat de wereld steeds een beetje mooier. En daaraan draag ik graag bij!

Dat doe ik als docent in mijn groepslessen vanuit Yoga inside, en daarnaast als coach-therapeut vanuit de andere tak van mijn bedrijf: Ingrid de Graaff.

Ingrid de Graaff - Yoga inside

Mijn yogascholing

 • Traditionele Indiase yoga 200 u YTT (Kaivalyadhama Yoga Institute, India)
 • Hatha, Yin en Vinyasa yoga en meditatie 300 AYTT (Arhanta Yoga, India)
 • Restorative yoga 60 u (Diana van der Gaast van Yogapraktijk Yogaflow)
 • Accessible yoga workshop (Astrid van Rens van De Online Yogaschool)
 • Yoga en psoas release driedaagse training (Yin in Yoga)
 • Yoga bij kanker 30 u (Samsara Yoga Docentenopleiding)
 • Yoga van moed en mededogen tweedaagse bijscholing (William Yang)
 • Eindexamenyoga workshop (jongerenyoga) (Anette Hogenboom van ZELF yoga)
 • Trauma Center Trauma Sensitive Yoga – vijfdaagse TCTSY workshop 35 u (Trauma Sensitive Yoga Nederland & The Yoga Therapy Institute)
 • Yoga psychology: philosophy & practice for anxiety and depression relief – vijfdaagse workshop 35 u (The Yogatherapy Institute)
 • Yogatherapie 850 u IAYT (The Yogatherapy Institute) (in opleiding)
 • Gespecialiseerde training Yoga Therapy Assessment Procedure & Treatment for Lower Back Pain & Herniated Discs (The Yogatherapy Institute)

Naast dat ik mezelf ont-wikkel met behulp van yoga, heb ik dat ook gedaan (en doe ik dat nog steeds) met diverse andere opleidingen en trainingen, én met complementaire (behandel)methoden zoals acupunctuur en energetische healing die me helpen mij bij het hervinden van de verbinding met wie ik werkelijk ben. Al mijn eigen ervaringen werken door in hoe ik ben en werk.

Overige relevante opleidingen

HBO MBRT (Medisch beeldvormende en radiotherapeutische technieken) (1995), bij Fontys Hogeschool.

HBO Communicatie (2010), bij Fontys Hogeschool Communicatie.

Opleiding Counselling en coaching (2015), Academie voor Counselling en Coaching.

Cursus Familieopstellingen (2016), Academie voor opstellingen.

Reiki I, Kyra Hagemans (2022)

Verder persoonlijk ont-wikkelingswerk

Psychotherapie, NEI, coaching-counselling, EMDR, transformational breathing, opstellingenwerk, soul retrieval, energetische healing en meer.

yoga inside

Yoga inside

Ingrid de Graaff

 • 06-48 96 96 13

 • Studio: Humperdincklaan 4 Eindhoven
  (ingang tegenover nr. 45)

 • Bedrijfsgegevens

  KvK 70982155
  BTW NL001786279B51
  NL43KNAB0258852070

  Fotografie

  Miriam van der Hoek

  Websitedesign

  Monique Delissen