Connecting within

Over Yoga inside

Onder de naam Yoga inside werk ik, Ingrid de Graaff, als freelance yogadocent in Best en run ik mijn eigen yogastudio in Eindhoven. Ik begon in 2009 met yoga, nadat ik de diagnose Non-Hodgkin Lymphoma had gekregen. Ik voelde dat mijn levensenergie niet goed stroomde en dat yoga me zou helpen hierin verbetering te brengen.

Al snel kreeg ik inderdaad zowel fysiek als mentaal meer ruimte en vrijheid. Deze ervaring werd dieper nadat ik jaren later bij Yoga Kumar kennismaakte met de meer traditionele benadering van yoga. Dit maakte dat ik er meer over wilde weten. Daarom reisde ik vanaf 2017 meerdere keren naar India en volgde daar twee yogadocentenopleidingen: bij Kaivalyadhama Yoga Institute en bij Arhanta Yoga. Later volgden cursussen bij Isha Yoga (in India en Nederland) die mijn eigen yogabeoefening en spirituele ontwikkeling verder verdiepten.

Nog elke dag helpt het beoefenen van yoga mij bij het versterken van de verbinding met wie ik werkelijk ben en het loslaten van wat ik niet ben. Met mijn lessen hoop ik je te inspireren dit ook te doen.

De basis van mijn yogalessen ligt in de traditionele en Hatha yoga. Sinds begin 2020 ben ik bezig met de opleiding tot Yogatherapeut en de yogatherapie vervult mijn hart steeds meer. Ik vind het zo fijn om te merken hoe ook wie zichzelf geen ‘gewone yoga’ ziet doen met yogatherapie toch de voordelen van yoga kan ervaren. Want ingewikkelde krakelingen zijn leuk, maar niet voor iedereen haalbaar of zelfs goed.

Met de brede medische en psychologische kennis en ervaring die ik opdoe als yogatherapeut in opleiding kan ik jou ook begeleiden als je te maken hebt gehad met trauma’s, of last hebt van angststoornissen of depressie.

 

Mijn yogascholing:

 • Traditionele Indiase yoga 200 u YTT (Kaivalyadhama Yoga Institute, India)
 • Hatha, Yin en Vinyasa yoga en meditatie 300 AYTT (Arhanta Yoga, India)
 • Restorative yoga 60 u (Diana van der Gaast van Yogapraktijk Yogaflow)
 • Accessible yoga workshop (Astrid van Rens van De Online Yogaschool)
 • Yoga en psoas release driedaagse training (Yin in Yoga)
 • Yoga bij kanker 30 u (Samsara Yoga Docentenopleiding)
 • Yoga van moed en mededogen tweedaagse bijscholing (William Yang)
 • Eindexamenyoga workshop (Anette Hogenboom van ZELF yoga)
 • Trauma Center Trauma Sensitive Yoga – vijfdaagse TCTSY workshop 35 u (Trauma Sensitive Yoga Nederland & The Yoga Therapy Institute)
 • Yoga psychology: philosophy & practice for anxiety and depression relief – vijfdaagse workshop 35 u (The Yogatherapy Institute)
 • Yogatherapie 850 IAYT (The Yogatherapy Institute) (in opleiding)

Naast dat ik mezelf door yoga ont-wikkel, doe ik dat ook met diverse andere opleidingen en trainingen. Ook complementaire behandelmethoden helpen mij hierbij.

Overige relevante opleidingen

 • HBO MBRT (Medisch beeldvormende en radiotherapeutische technieken) (1995), bij Fontys Hogeschool.
 • HBO Communicatie (2010), bij Fontys Hogeschool Communicatie.
 • Opleiding Counselling en coaching (2015), Academie voor Counselling en Coaching.
 • Cursus Familieopstellingen (2016), Academie voor opstellingen.
 • WISE Practitioner Healer

Verder persoonlijk ont-wikkelingswerk

Psychotherapie, NEI, coaching-counselling, EMDR, transformational breathing, opstellingenwerk, soul retrieval, healing en meer.


Heb je interesse in privé yogales of deelname aan een yogatherapie casestudy?

Vul dan het aanmeldformulier in. Ik neem daarna snel contact met je op.

Graag tot binnenkort!