Connecting within

Over Yoga inside

Onder de naam Yoga inside werk ik, Ingrid de Graaff, als freelance yogadocent in Best en run ik mijn eigen yogastudio in Eindhoven. Ik begon in 2009 met yoga, nadat ik de diagnose Non-Hodgkin Lymphoma had gekregen. Ik voelde dat mijn levensenergie niet goed stroomde en dat yoga me zou helpen hierin verbetering te brengen.

Al snel kreeg ik inderdaad zowel fysiek als mentaal meer ruimte en vrijheid. Deze ervaring werd dieper nadat ik jaren later bij Yoga Kumar kennismaakte met de meer traditionele benadering van yoga. Dit maakte dat ik er meer over wilde weten. Daarom reisde ik vanaf 2017 meerdere keren naar India en volgde daar twee yogadocentenopleidingen: bij Kaivalyadhama Yoga Institute en bij Arhanta Yoga. Later volgden cursussen bij Isha Yoga (in India en Nederland) die mijn eigen yogabeoefening en spirituele ontwikkeling verder verdiepten.

Nog elke dag helpt het beoefenen van yoga mij bij het versterken van de verbinding met wie ik werkelijk ben en het loslaten van wat ik niet ben. Met mijn lessen hoop ik je te inspireren dit ook te doen.

De basis van mijn yogalessen ligt in de traditionele en Hatha yoga. Sinds begin 2020 ben ik bezig met de opleiding tot Yogatherapeut. Daarmee wil ik yoga ook brengen bij mensen die zichzelf geen yoga zien doen in een gewone yogastudio, maar die wel heel veel baat kunnen hebben bij de beoefening van yoga. En dat kan ook zonder krakelingen 🙂

Daarnaast ben ik geschoold in:

 • yin en vinyasa yoga en meditatie (bij Arhanta Yoga)
 • restorative yoga (bij Diana van der Gaast van Yogapraktijk Yogaflow)
 • accessible yoga (bij Astrid van Rens van De Online Yogaschool)
 • yoga en psoas release (bij Yin in Yoga)
 • yoga bij kanker (bij Samsara Yoga Docentenopleiding)
 • yoga van moed en mededogen (bij William Yang)
 • Eindexamenyoga (bij Anette Hogenboom van ZELF yoga)
 • Yogatherapy (The Yogatherapy Institute) (in opleiding)

Naast dat ik mezelf door yoga ont-wikkel, doe ik dat ook met diverse andere opleidingen en trainingen. Ook helpen complementaire behandelmethoden mij hierbij.

Overige relevante opleidingen

 • HBO MBRT (Medisch beeldvormende en radiotherapeutische technieken) (1995), bij Fontys Hogeschool.
 • HBO Communicatie (2010), bij Fontys Hogeschool Communicatie.
 • Opleiding Counselling en coaching (2015), Academie voor Counselling en Coaching.
 • Cursus Familieopstellingen (2016), Academie voor opstellingen.
 • WISE Practitioner Healer

Verder persoonlijk ont-wikkelingswerk

Psychotherapie, NEI, coaching-counselling, EMDR, transformational breathing, opstellingenwerk, soul retrieval, healing en meer.

Wil je meedoen een van de Yoga inside yogalessen?
Of heb je interesse in privé yogales of deelname aan een yogatherapie casestudy?

Vul dan het aanmeldformulier in. Ik neem daarna snel contact met je op.

Graag tot binnenkort!