Connecting within

Stresspreventie

  • Wil jij je werknemers een alternatief bieden naast het sporten van de zaak?
  • Zoek je een manier om je medewerkers te waarderen voor hun inzet met iets waarvan zowel zij als jouw bedrijf plezier van heeft?
  • Vraag jij je af hoe je jouw werknemers duurzamer inzetbaar kunt maken?

Dan zijn de sessies Stresspreventie iets voor jouw organisatie!

De sessie helpen negatieve stress en burnout voorkomen en brengen weer beweging en ruimte in het bovenlichaam. Ideaal als je medewerkers veel achter het bureau zitten. 

Met een effectieve set van yogatechnieken komen je medewerkers in korte tijd volledig tot rust en voelen ze tegelijkertijd hun energie weer stromen. Het effect kan na de sessie lang doorwerken. Bovendien kunnen de deelnemers de geleerde technieken ook in het dagelijkse leven toepassen.

Een sessie duurt zo’n 30 minuten en kan bijvoorbeeld plaatsvinden tijdens de lunchpauze. Je hebt niet meer nodig dan een stoel. De oefeningen vinden deels staand en deels zittend op de stoel plaats. Er is dus geen speciale kleding nodig en ook geen yogamat. Een eenvoudige stoel per deelnemer volstaat.

Neem contact met me op om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Ervaringen

Bij de gemeente Best verzorgt Yoga inside sinds 2017 twee keer per week sessies Stresspreventie. Deelnemers zijn erg enthousiast over het effect. Voor het Summa College verzorgde Yoga inside in 2021 Relax & Reset-sessies, met een vergelijkbare opzet.

“Als ik het heel druk heb, heb ik de neiging om zonder pauze door te werken. Maar ik heb gemerkt dat ik ’s middags veel frisser en effectiever ben als ik in plaats daarvan naar de Stresspreventie ga.”

“Soms loopt bij mij de spanning zó op, dat ik je oefeningen ook doe buiten de sessies om. Ik heb er echt heel veel aan.”

“Ik merkte al snel dat mijn lijf het online lesgeven niet oké vond. De oefeningen die Ingrid voor mij opnam doe ik regelmatig. Net als de Relax & Reset-lessen. Deze helpen mij mijn lijf beter te ontspannen en weer losser te maken. 

Ik vind de opbouw van de lessen erg prettig. Ingrid legt dingen op een erg rustige manier uit, met een hele prettige stem. Ze benoemt dingen die je kán voelen, maar geeft ook telkens aan dat het niet móet. Ook de stiltes die ze er laat zijn op momenten dat er niets gezegd hoeft te worden ervaar ik als erg prettig.”

“Door haar rustige en prettige stem en met een vrijwel perfect gevoel voor timing brengt Ingrid je tijdens een meditatie helemaal bij jezelf. Ze voelt feilloos aan waar jij als deelnemer staat in je proces en past de sessie daarop aan. Een sessie volgen bij Ingrid is een cadeautje aan jezelf.”

Check de agenda voor een volledig overzicht: