Connecting within

Yoga & meditatie

De traditionele Indiase yoga ligt aan de basis van deze meditatieve lessen Yoga & meditatie. Vaste onderdelen zijn uiteraard yogaposes (asana) en daarnaast doen we ademoefeningen (pranayama) en concentratie-oefeningen (dharana). Hierdoor kun je in een meditatieve toestand komen (dyana).

Ook de yogaposes beoefenen we op een meditatieve manier. Geen ingewikkelde krakelingen dus, maar functionele poses voor je gezondheid. De lessen hebben een vaste structuur. Daarbij variëren altijd wel enkele onderdelen, waardoor je zowel je beoefening verdiept als verschillende ervaringen opdoet.

Met deze lesstructuur werken we toe naar het ultieme doel van yoga: het ‘tot rust brengen van de wervelingen van de geest’ (“Chitta vritti nirodha” – uit de yogasutras van Patanjali). 

Wil jij meer rust ervaren? In een dieper contact met jezelf komen? Je lichaam op een zachte manier verruimen en versterken? Dan is deze les echt iets voor jou!

De lessen zijn geschikt voor iedereen, met en zonder ervaring, jong en oud, lenig en stram. Kun je niet op een matje zitten? Dan doe je gewoon op een stoel mee.

De yogalessen van Ingrid zijn altijd fijn in evenwicht. Er is ruimte om te voelen en om contact te maken met je lichaam, evenals ruimte om je grenzen op een speelse manier te verleggen. Ingrid is een ervaren mens en docent en nodigt telkens uit om met respect voor je lichaam en voor jezelf te voelen wat jouw lichaam die les nodig heeft. Ingrid’s stijl is zowel warm, zachtaardig en intuïtief, als helder en dicht bij de realiteit zoals die is. Ze weet de werelden van hoofd, hart en lichaam ogenschijnlijk eenvoudig met elkaar te verbinden. Dat is een waardevolle kracht.

Sophie (27)

Locaties & tijden

Ik geef regelmatig op zondag van 10.00 tot 11.30 uur Traditionele yoga & meditatie bij:

Studio Yoga inside – Eindhoven

 

Voor data en meer informatie over prijzen en aanmelden kijk je in de agenda.

Check de agenda voor een volledig overzicht:

Wil je meedoen een van de Yoga inside yogalessen?
Of heb je interesse in privé yogales of deelname aan een yogatherapie casestudy?

Vul dan het aanmeldformulier in. Ik neem daarna snel contact met je op.

Graag tot binnenkort!