Connecting within

Yoga & meditatie

De traditionele Indiase yoga ligt aan de basis van deze meditatieve lessen Yoga & meditatie. Vaste onderdelen zijn uiteraard yogaposes (asana) en daarnaast doen we ademoefeningen (pranayama) en concentratie-oefeningen (dharana). Hierdoor kun je in een meditatieve toestand komen (dyana).

Ook de yogaposes beoefenen we op een meditatieve manier. Geen ingewikkelde krakelingen dus, maar functionele poses voor je gezondheid. De lessen hebben een vaste structuur. Daarbij variëren altijd wel enkele onderdelen, waardoor je zowel je beoefening verdiept als verschillende ervaringen opdoet.

Met deze lesstructuur werken we toe naar het ultieme doel van yoga: het ‘tot rust brengen van de wervelingen van de geest’ (“Chitta vritti nirodha” – uit de yogasutras van Patanjali). 

Wil jij meer rust ervaren? In een dieper contact met jezelf komen? Je lichaam op een zachte manier verruimen en versterken? Dan is deze les echt iets voor jou!

De lessen zijn geschikt voor iedereen, met en zonder ervaring, jong en oud, lenig en stram. Kun je niet op een matje zitten? Dan doe je gewoon op een stoel mee.

Locaties & tijden

Ik geef regelmatig op zondag van 10.00 tot 11.30 uur Traditionele yoga & meditatie (in het kader van Yoga XL) bij:

In de sigarenfabriek – Valkenswaard

indesigarenfabriek.nl

Voor data en meer informatie over prijzen en aanmelden kijk je in de agenda.

Check de agenda voor een volledig overzicht: