Connecting within

Yogatherapie en privéles

Begin 2020 ben ik gestart met de opleiding tot Yogatherapeut. In november 2020 mag ik starten met mijn casestudies voor deze opleiding.

Casestudies zijn 1 op 1 (of in kleine groepjes) yogatherapietrajecten onder mijn begeleiding. Ik krijg daarbij supervisie van een docent van de opleiding.

Je kunt je hiervoor nu al aanmelden! Zie hiervoor de link onderaan deze pagina.

Wat is yogatherapie?
Yogatherapie helpt je je balans te herstellen en je levensenergie te laten stromen en uiteindelijk kalmte in je geest terug te brengen. Als je energie niet goed stroomt levert dit klachten op, fysiek of mentaal. In balans komen kan alleen als je naar de mens als geheel kijkt. Yogatherapie werkt dan ook vanuit een holistisch mensbeeld. In yogatherapie benaderen we een klacht dus niet als op zichzelf staand, maar kijken we naar de mens als geheel. 

Daarbij combineren we de traditionele yoga met kennis van de westerse geneeskunde en psychologie. Dat doen we met behulp van alle onderdelen van het achtvoudige pad van Patanjali: we zetten yogische technieken (waaronder beweging, adem, ontspanning) in om je gezondheid zowel fysiek, emotioneel als mentaal te bevorderen, en om ziekten van geest en lichaam te voorkomen en te managen. We kijken daarbij naar jou als geheel (holistisch), inclusief je omgeving, je relaties, eetgewoonten en andere patronen.

Yogatherapie is altijd maatwerk. Meestal werken we 1 op 1, al zijn ook kleine groepen van maximaal 5 personen met vergelijkbare klachten mogelijk.

Een yogatherapietraject begint altijd met een (gratis) uitgebreid intakegesprek van anderhalf uur. Vanaf de 2e sessie gaan we bewegen.
Alle sessies duren ongeveer 90 minuten en sluiten steeds aan op hoe het met je is, waar jij op dat moment staat. 

Casestudies
Voor mijn opleiding moet ik minstens 24 casestudies doen, met per casestudy 4 sessies. De volgende thema’s moeten in deze 24 casestudies in ieder geval 3x aan bod zijn gekomen:
– problemen met spieren en gewrichten, lage rugpijn
– hart- en vaatziekten, longaandoeningen
– aandoeningen van het zenuwstelsel en pijn
– spijsverteringsaandoeningen
– specifieke genderaandoeningen
– hormonale en immuunaandoeningen
– kanker
– angst, depressie, trauma, spanning

 

Locaties & tijden

Aanmelden

Je kunt je alvast aanmelden voor een casestudy-traject vanaf november via dit formulier.

Locatie

De locatie waar de yogatherapie casestudy-trajecten worden gegeven is de Geluksschool in Eindhoven.
Yoga inside heeft hiermee een samenwerking en vanaf half september delen we een ruimte.

 

Check de agenda voor een volledig overzicht: