Connecting within

Coaching & therapie

Coaching en therapie

Jij bent er klaar mee. Je hebt al van alles geprobeerd en toch blijf je klachten houden. Je ervaart stress, voelt je onrustig en je krijg het maar niet voor elkaar om zelf de regie op je leven terug te pakken. Je lichaam geeft al een poos signalen dat het zo niet langer kan en je voelt ook dat dit klopt. Dat je het anders wilt.

Jij bent er klaar voor om werk te maken van jouw wel-Zijn.

Dus je zoekt coaching. Therapie. Geef het een naam, als het je maar verder brengt. Dichter bij jezelf. Dat vind je bij Yoga inside. Als coach en therapeut sta ik naast je, creëer ik ruimte. Ruimte voor jou. Zodat jij kunt zijn wie je echt bent.

Coaching & therapie

Boek een kennismakingscall

Heb je interesse in coaching of yogatherapie? Boek dan je kennismakingscall van 20 minuten.

Graag tot binnenkort!

Hoe werkt de coaching?

Coaching bij Yoga inside heeft een holistische aanpak. Dat betekent dat we niet alleen praten, maar ook je lichaam en ziel meenemen. Mind, body & soul zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ik zet daarom bij de coaching veel yogische technieken in, zoals houding en beweging, lichaamsbewustzijn, adem, meditatie, ontspanning en zelfonderzoek. Daarbij gaat mijn kennis van traditionele yoga samen op met die van de westerse geneeskunde en psychologie.

In sessies van 1,5 uur stem ik mijzelf en wat we doen helemaal op jou af. Ik werk holistisch en kijk niet naar jouw klacht alléén, maar naar jou als geheel, inclusief je omgeving, relaties en patronen. Omdat alles wat in jouw leven speelt nu eenmaal ook invloed heeft op jouw wel-Zijn.

We onderzoeken waar jouw energie stroomt en waar deze hapert. Want energie die niet lekker kan doorstromen blijft ergens hangen, wat uiteindelijk klachten oplevert. Door te werken aan het weer laten stromen ervan dragen we bij aan het voorkomen van ziekte, leer je beter om te gaan met wat er is en kunnen je klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Dit alles is natuurlijk wel mede afhankelijk van de aard van je klacht.

Het contact tussen jou en mij is ook een wezenlijk onderdeel van de yogacoaching, dit contact moet dan ook veilig en kloppend voelen voor ons allebei.

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

Voordat we traject starten hebben we contact via een telefonisch kennismakingsgesprek van 20 minuten. Daarin vertel je kort jouw vraag en behoefte en ik kan aangeven of ik jou daarbij kan ondersteunen. Ook kunnen we dan meteen aanvoelen of samenwerken past. Als dit een ‘ja’ van beide kanten oplevert, dan starten we onze reis.

De eerste afspraak is een uitgebreid intakegesprek voor een goed beeld wat er allemaal speelt in jou en je leven. Tijdens de tweede afspraak gaan we via beweging onderzoeken wat in jouw lichaam aandacht vraagt. Daarna maak ik een op jou afgestemd plan en gaan we samen gericht aan de slag. Tussen elke sessie in doe je ook thuis oefeningen, zodat je optimaal profijt hebt van jouw traject. Ook hebben we wekelijks kort contact over hoe het met je gaat. Hiervoor maken we een (video)belafspraak. Daarin kan ik je tips geven, de volgende sessie optimaal op jou afstemmen en het ondersteunt ook jou om ‘bij de les’ te blijven. 

Hoe het traject precies verloopt is afhankelijk van jouw doel en mogelijkheden. Elke sessie kan anders zijn en ook in het moment worden aangepast: ik sluit aan bij wat er nodig is voor jou op dat moment en om naar je doel toe te werken. Wat we doen is geen quick fix, daarom werk ik met trajecten van minimaal 7 sessies . Voor een diepgaander effect kies je voor een langer lopend traject.

Alle sessies duren ongeveer 1,5 uur.

Pakketten

Ik bied verschillende pakketten aan voor de coaching – yogatherapie.

Ruimte

Voel jij dat je jezelf wilt verkennen? Wil je stappen zetten om meer heel te worden? Wil je graag ontdekken hoe yoga jou kan helpen in jouw proces? Ben je nieuw bij yogacoaching bij Yoga inside? Dan is dit starterspakket perfect voor je.

Met het pakket Ruimte gun jij jezelf zeven weken lang jouw (en mijn) tijd en aandacht. Je ontdekt hoe coaching met yoga jou in jouw proces kan helpen.

Aan het einde van deze periode heb je zicht op waar jouw aandachtspunten zitten en voel je al hoe yoga jou helpt. Je voelt letterlijk meer ruimte. Dat kan lichamelijk zijn, maar ook geestelijk of bijvoorbeeld in je manier van ademen. Jouw inzicht ontstaat door de combinatie van gesprek, beweging, adem, ontspanning en aandacht. Je krijgt mijn volle aandacht. Daarnaast ontwikkel je aandacht voor jezelf. Aandacht voor je lichaam én voor je geest. Dit legt de basis voor het maken van ruimte.

Gun jezelf Ruimte

Het pakket Ruimte bestaat uit twee uitgebreide intakesessies (één gesprek, één fysiek assessment) en vijf wekelijkse sessies yogacoaching / -therapie. Deze sessies pas ik altijd aan op wat er in het moment nodig is. Tussen de sessies in doe je thuis oefeningen zodat je optimaal profijt hebt van dit traject en hebben we daarover kort afstemming over hoe dit gaat.

 • 2 uitgebreide intakesessies
 • 5 wekelijkse sessies yogacoaching / yogatherapie van 1,5 uur
 • huiswerk
 • gesprek
 • beweging
 • adem
 • ontspanning
 • aandacht

Dit pakket kun je ook volgen als casestudytraject, in het kader van mijn opleiding Yogatherapie. Lees hierover elders op deze pagina meer.

Adem uit

Ben je eraan toe om een diepere verbinding met jezelf te maken? En daarin meer te ontspannen? Wil je echt doorpakken op waar je na de zeven sessies van Ruimte bent aangekomen? Dan is Adem uit perfect voor jou.

Tijd voor Adem uit

Adem uit is het pakket waarin we samen op reis gaan. Drie maanden lang werken jij en ik aan het verbeteren van jouw welzijn. We gaan gericht aan de slag met wat er voor jou en jouw proces nodig is. Je leert om te ontspannen in wat er is, ook als dat pijnlijk is of lastig. Je bouwt meer kracht op waar dat nodig is en meer flexibiliteit wanneer jouw proces daarom vraagt. We werken daarbij ook veel met de adem. Die speelt een belangrijke rol bij ontspanning (vooral de uitademing) en een gezond adempatroon helpt ook bij het versterken en versoepelen van je lichaam.

Aan het einde van de twaalf sessies voel je hoe je steeds meer kunt ontspannen in wat er is. Heb je tools (oefeningen, technieken) die je ook buiten de sessies daarbij helpen. Door de combinatie van gesprek, beweging, adem, ontspanning en aandacht ontwikkel je een steeds groter zelfbewustzijn. Daardoor zet je flinke stappen in je proces en kom je steeds meer aan in jeZelf.

Gun jezelf Adem uit

Het pakket Adem uit bestaat uit twaalf wekelijkse sessies yogacoaching / -therapie. Tussen de sessies in doe je thuis oefeningen en hebben we met een ingeplande videocall afstemming over hoe het gaat.

 • 12 wekelijkse sessies yogacoaching / yogatherapie van 1,5 uur
 • huiswerk
 • gesprek
 • beweging
 • adem
 • ontspanning
 • aandacht
Gronding

Je wilt meer ontspannen, jeZelf verder ont-dekken en je ervaringen stevig verankeren. Misschien heb je klachten en voel je dat je een langer proces wilt ingaan om hiervan meer vrij te worden. Je hebt het pakket Ruimte inmiddels achter de rug en bent klaar voor dat langere proces. Dan is Gronding jouw pakket!

Tijd voor Gronding

Door een half jaar lang samen met mij in te zetten op jouw welzijn, kun je echt aankomen bij jouw kern. Kun je grote stappen zetten in jouw ont-wikkeling. Net als bij Adem uit werken we gericht aan wat voor jou en jouw proces nodig is. Je leert ontspannen in wat er is, ook als dat pijnlijk is of lastig. Je bouwt meer kracht op waar dat nodig is en meer flexibiliteit wanneer jouw proces daarom vraagt. Doordat we langer samen op reis zijn, open je jezelf op een diepere laag.

Na de 24 sessies voel je hoe je steeds meer laagjes van jeZelf hebt afgepeld en je op een steeds dieper niveau contact maakt met wie je echt bent. Dat heeft niet alleen effect op hoe je je voelt, maar kan ook je lichamelijke klachten verbeteren, waardoor je welZijn flink kan toenemen. En je kunt jouw Gronding terug gaan zien in dagelijkse, soms subtiele dingen. In hoe je afwegingen maakt, besluiten neemt en bijvoorbeeld ook in de contacten met de mensen om je heen. Je kunt merken dat je veel meer vanuit je basis, vanuit jouw kern gaat leven.

Gun jezelf Gronding

Gronding is een pakket van zes maanden (24 wekelijkse sessies yogacoaching / -therapie). Net als bij Adem uit doe je tussen de sessies in thuis oefeningen en hebben we met een ingeplande videocall afstemming over hoe het gaat. Halverwege de doorlooptijd plannen we een extra afspraak om de aanpak te herijken. In die afspraak staan we stil bij wat je tot dan toe hebt bereikt, checken we de doelen die je aan het begin stelde en pas je deze eventueel aan. Op basis hiervan bepaal ik samen met jou hoe we verder gaan. Zo heb je nog meer resultaat van jouw traject!

 • 24 wekelijkse sessies yogacoaching / yogatherapie van 1,5 uur
 • huiswerk
 • herijking na 12 sessies
 • gesprek
 • beweging
 • adem
 • ontspanning
 • aandacht
Vleugels

Je wilt je vrij voelen. Als je dat jezelf voorstelt, dan voel je al hoeveel verschil dit kan maken in jouw leven. Je wilt niets liever en je bent bereid verder te gaan na de processen van Ruimte maken, Adem uit en Gronding. Je bent klaar voor Vleugels!

Tijd voor Vleugels

Je kiest ervoor om een jaar lang samen met mij in te zetten op het verbeteren van jouw welZijn. Jezelf de volledige focus te geven. In dat jaar zet je grote stappen in jouw ont-wikkeling. Je komt aan op een nog diepere laag van jeZelf dan in Gronding al het geval was. Je voelt hoe de Ruimte in jou steeds groter wordt en laat je ware Zelf steeds meer aan de wereld zien. Je voelt hoe je vleugels krijgt, en blijft tegelijkertijd met beide benen stevig op de grond.

Je komt daar doordat we ook in Vleugels gericht werken aan wat voor jou en jouw proces nodig is. Je leert ontspannen in wat er is, ook als dat pijnlijk is of lastig. Je bouwt meer kracht op waar dat nodig is en meer flexibiliteit wanneer jouw proces daarom vraagt. Je spirituele ontwikkeling gaat daarmee hand in hand. Je opent jezelf op een diepere laag en dit zie je terug in je leven. Op allerlei niveaus kun je een shift gaan maken. Met Vleugels kan je je leven veranderen.

Gun jezelf Vleugels

In Vleugels maak je twaalf maanden lang (in 48 wekelijkse sessies yogacoaching / -therapie) ruimte voor jezelf. Net als bij de andere trajecten doe je tussen de sessies in thuis oefeningen en hebben we met een ingeplande videocall afstemming over hoe het gaat. Na drie, zes en negen maanden krijg je van mij een extra sessie cadeau. Daarin staan we stil bij wat je tot dan toe hebt bereikt, checken (en eventueel herijken) we de doelen die je aan het begin stelde. Op basis hiervan bepaal ik, in afstemming met jou, hoe we verder gaan. Zo heb je optimaal resultaat van jouw traject!

 • 48 wekelijkse sessies yogacoaching / yogatherapie van 1,5 uur
 • huiswerk
 • herijking na 12, 24 en 36 sessies
 • gesprek
 • beweging
 • adem
 • ontspanning
 • aandacht

 

Kijk voor meer informatie over de tarieven van de pakketten op deze pagina.

In de 1 op 1-sessies gaan we echt de diepte in om ruimte te maken voor jou. Voor wie jij echt bent. Spreekt dat jou heel erg aan, maar past het je (nog) niet? Dan kun je ook bij me terecht in een van mijn groepslessen: Hatha yoga of Restorative yoga. Ook in deze kleine groepen kun je rekenen op persoonlijke aandacht.

Aanmelden

Je kunt je voor een van de coachingstrajecten of yogatherapie aanmelden via een kennismakingscall.

Locatie

De coaching- en yogatherapiesessies worden gegeven in Studio Yoga inside in Eindhoven. Online kan ook!

Casestudies

Voor het afronden van mijn opleiding tot yogatherapeut doe ik ervaring op via casestudies.

Een casestudytraject volgt hetzelfde stramien als het starterspakket. Ik krijg bij de coaching supervisie van een ervaren, gecertificeerde yogatherapeut, en doe zo ervaring op in het werk als yogatherapeut. Na deze 7 sessies is in de meeste gevallen (natuurlijk afhankelijk van je klachten en hulpvraag) een vervolgtraject aan te raden. Yogatherapie is namelijk geen quick fix.

Voor deelname aan een casestudytraject betaal je een gereduceerd tarief ten opzichte van de reguliere starterspakket. Ik vraag je ook om mij feedback te geven op mijn werk. Zo help ik niet alleen jou, maar jij ook mij. Namelijk bij het voltooien van mijn opleiding: een win-winsituatie dus!

Heb jij klachten rondom een van de volgende thema’s?
– hart- en vaatziekten, longaandoeningen
– aandoeningen van het zenuwstelsel en (chronische) pijn
– spijsverteringsaandoeningen
– voorplantingsorganen
– hormonale en auto-immuunaandoeningen
– kanker

Dan kun je je aanmelden voor een Ruimte – casestudytraject. Heb je andere klachten? Dan kun je bij mij terecht voor een regulier coachingstraject. Scroll even terug voor meer informatie daarover.

Kijk voor meer informatie over de tarieven op deze pagina.

Ingrid de Graaff - Missie
“Ik heb de coachingssessies van Ingrid als zeer waardevol ervaren. Gaandeweg ben ik beetje voor beetje meer met mijzelf in balans gekomen, kreeg ik meer rust en ze leerde me die rust ook te bewaren.
De sessies waren een goede en belangrijke voorbereiding op datgeen wat er opeens op mijn levenspad kwam.”
Marinka Godding (60)

“Ingrid neemt echt de tijd voor je. Zij durft zich in haar docentschap kwetsbaar op te stellen, zij is betrokken en stemt goed af.

Mooie balans tussen actieve houdingen en ontspanningsoefeningen.

Ik had de verwachting/overtuiging dat de oefeningen extreem moesten zijn om verandering teweeg brengen.

Met de lessen van Ingrid heb ik me gerealiseerd dat subtiel en zacht juist veel kan brengen in mijn situatie.

Het traject heeft me veel ontspanning gebracht en op een subtiele manier inzichten gegeven.”

Janne (32)