Connecting within

Yogatherapie en privéles

Yogatherapie

Heb jij al vanalles geprobeerd en blijf je toch klachten houden? Ervaar je stress en krijg je het maar niet voor elkaar om deze te verminderen? Dan kan yogatherapie je weleens op het goede spoor zetten. Met yogatherapie focussen we namelijk niet op jouw klacht alléén. We kijken samen naar jou als geheel. Omdat de dingen die in jouw leven spelen nu eenmaal ook in jouw wel-Zijn een grote rol spelen.

Ik vind dit een machtig mooie manier van kijken naar en werken met klachten.

Daarom ben ik begin 2020 gestart met de opleiding tot Yogatherapeut. In het kader van deze opleiding doe ik momenteel casestudies. Een casestudy is een 1 op 1 (of in kleine groepjes) yogatherapie-traject van vijf sessies onder mijn begeleiding. Ik krijg daarbij supervisie van een ervaren, gecertificeerde yogatherapeut, en doe zo ervaring op in het werk als yogatherapeut. Na het casestudytraject is een vervolgtraject in de meeste gevallen aan te raden.

Wat is yogatherapie?

Bij yogatherapie zijn de yogasessies helemaal op jou afgestemd. Samen werken we aan jouw wel-Zijn. Daarbij benaderen we je klacht(en) niet als op zichzelf staand, maar deze als onderdeel van alles wat jij bent en wat in jouw leven speelt. We onderzoeken waar jouw energie stroomt en waar deze hapert. Stagnerende energie levert op termijn klachten op, fysiek en/of mentaal. Met yogatherapie werken we er samen aan jouw balans te herstellen, je levensenergie weer te laten stromen en de kalmte in je geest terug te brengen. 

In yogatherapie combineren we de kennis van yoga met die van de westerse geneeskunde en psychologie. We zetten yogische technieken in (waaronder beweging, adem en aandacht) en werken zo samen aan jouw gezondheid, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Ook kijken we naar je omgeving, je relaties, eetgewoonten en andere patronen. Dit alles draagt bij aan het voorkomen van ziekte van geest en lichaam en je leert dat wat er is beter te managen.

Hoe ziet een yogatherapie-traject eruit?

Yogatherapie is altijd maatwerk. Daarom werk ik meestal 1 op 1.
Lessen aan kleine groepen van maximaal vijf personen zijn ook mogelijk. Het is dan wel belangrijk dat deze personen vergelijkbare klachten hebben.

Een yogatherapie-traject begint altijd met een (gratis) uitgebreid kennismakingsgesprek. Daarin hebben we het over jouw vraag en behoefte, en ontdekken we of yogatherapie je daarbij kan ondersteunen. Bovendien kunnen we in dit gesprek beiden bepalen of samenwerken passend voelt. Vanaf de tweede sessie gaan we bewegen. Op basis van een op jou afgestemd plan gaan we daarna samen aan de slag. Je krijgt ‘huiswerk’, we evalueren continu en stellen het plan steeds bij als dat nodig is.

Alle sessies duren ongeveer 90 minuten.

Casestudies

Voor mijn opleiding tot yogatherapeut doe ik ervaring op via casestudies. Een casestudy-traject bestaat uit vijf sessies. Yogatherapie is echter geen quick fix. In de meeste gevallen hebben we dan ook wat meer dan vijf sessies nodig om jouw vaak al langer spelende vraag of klacht te verbeteren. Ik heb daarom een speciaal aanbod voor jou om je casestudytraject uit te breiden met twee aansluitende sessies. Je kunt daarna kiezen voor een pakket van zes of tien sessies.

Je kunt tegen een gereduceerd tarief ten opzichte van de reguliere 1 op 1-trajecten deelnemen aan een casestudytraject. Zo help ik niet alleen jou, maar help jij ook mij. Namelijk bij het voltooien van mijn opleiding: een win-win-situatie dus!

Lees meer hierover op de pagina tarieven.

Ik kan op dit moment nog deelnemers gebruiken voor de volgende thema’s:
– spier- en gewrichtsproblemen, lage rugpijn
– hart- en vaatziekten, longaandoeningen
– aandoeningen van het zenuwstelsel en (chronische) pijn
– spijsverteringsaandoeningen
– voorplantingsorganen
– hormonale en auto-immuunaandoeningen
– kanker

Heb je klachten die niet binnen deze thema’s vallen? Dan kun je bij mij terecht voor een regulier 1 op 1-traject (privéles).

Privéles

Bij Yoga inside kun je ook privé yogales volgen. Mijn privélessen zijn uiteraard yogatherapie-geïnformeerd. Deze achtergrond en het 1 op 1-met jou werken zorgen ervoor dat de yogales precies kan aansluiten op wat jij nodig hebt.

Voor zowel privéles als een casestudy-traject kun je je aanmelden via de link onderaan deze pagina.

Kijk voor meer informatie over de tarieven op deze pagina.

Wil je je aanmelden? Dat kan!
In de balk hieronder vind je het aanmeldformulier.

 

interieur Studio Yoga inside

Aanmelden en locatie

Aanmelden

Je kunt je voor een casestudy-traject of privéles aanmelden via dit formulier.

Locatie

De yogatherapie sessies en privélessen worden gegeven in Studio Yoga inside in Eindhoven.

 

Check de agenda voor een volledig overzicht:


Heb je interesse in privé yogales of deelname aan een yogatherapie casestudy?

Vul dan het aanmeldformulier in. Ik neem daarna snel contact met je op.

Graag tot binnenkort!